Fijne feesten! - Een vooruitblik naar 2024

fijne-feesten-een-vooruitblik-naar-2024
22/12/2023

💙 Play & Sport wenst jullie een warme en feestelijke tijd toe!

🥂 Laten we samen toasten op vriendschap, liefde en de hoop op een schitterend nieuw jaar vol nieuwe avonturen.

👀 Het einde van het jaar is traditioneel een tijd om terug te blikken op het voorbije jaar en vooruit te kijken naar de nieuwe jaargang. Terwijl we terugkijken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar, koesteren we de herinneringen aan gelach, vriendschap en persoonlijke groei. Maar laten we niet te lang stilstaan, want de toekomst wacht met open armen op ons. Stijn Verhaegen van Play & Sport deelde met ons zijn enthousiasme voor wat komen gaat.


In 2024 blaast Play & Sport 10 kaarsjes uit. Dat vraagt om een terugblik van de voorbije jaren!

In 2014 gingen we van start met een bewegingsschool voor jonge kinderen. Het idee daarachter is dat we kinderen breed-motorisch willen opleiden en niet te snel richting een specifieke sport willen duwen. Een tijd later zijn we dan gestart met de organisatie van verschillende sportstages tijdens de vakantieperiodes. Met de loop der jaren zijn we samenwerkingen gestart met diverse gemeentes en steden. Samen werken we tot op de dag van vandaag steevast een mooi vrijetijdsaanbod uit voor alle kinderen. Onderweg is het aanbod mee geëvolueerd gaande van sportstages richting een heel palet aan themastages. Daarenboven hebben we onze werking jaar na jaar kunnen professionaliseren waardoor we met fierheid kunnen terugblikken op wat we de voorbije 10 jaar gerealiseerd hebben!


Wat zijn de doelstellingen van de organisatie in het nieuwe jaar?

De belangrijkste doelstelling is steevast om het aanbod dat we bieden jaar na jaar te blijven bestendigen door de juiste kwaliteit te bieden. Kinderen die deelnemen aan een activiteit van Play & Sport moeten succesbeleving ervaren en met heel veel ‘goesting’ tot bij ons komen.

Daarnaast willen we heel graag in aanmerking komen voor een Vlaamse erkenning. Dat zal ons in de toekomst in staat stellen om onze monitoren zélf op te leiden en hen van een certificaat te kunnen voorzien. Je bent maar zo sterk als de kwaliteit van je mensen in het werkveld. Daar willen we dus heel erg op inzetten. Dat brengt wel wat implicaties met zich mee want het wil zeggen dat we ook moeten uitbreiden naar andere provincies in Vlaanderen.


Dat wil zeggen dat Play & Sport binnenkort verschillende nieuwe locaties aandoet?

Klopt! We sloten mooie overeenkomsten met de steden Waregem en Deinze. Daarnaast zullen we in de provincie Oost en West-Vlaanderen ook aanwezig zijn in respectievelijk Lebbeke, Moerbeke, Menen, Sint-Gillis Waas, Maldegem en Eeklo. In Limburg zijn we naast Lanaken ook actief in Dilsen-Stokkem en Maaseik. In de provincie Antwerpen starten we mooie samenwerkingsverbanden met de gemeentes Ravels en Merksplas. Ook in Rijkevorsel breiden we het aanbod uit.


Waar zetten jullie het komende jaar op in? Zijn er nieuwigheden in het aanbod?

We merken een toenemende tendens van klassieke sportstages richting themastages.
Kinderen doen tijdens de vakantieperiodes graag ook eens wat anders dan de sport die ze doorheen het schooljaar wekelijks beoefenen. Zo zijn onze clics & legostages, wetenschap & techniek, graffiti, freerunning, boerderij en de festivalstage echte trekpleisters. Bij de kleuters zijn onze avonturiertjesstages erg populair. We trekken naar buiten, maken zelf een blotevoetenpad en er komt een mobiele zorgboerderij met hun diertjes op bezoek.
We vinden het belangrijk dat de kinderen de activiteiten ‘ten volle beleven’ en net daarom vormen onze monitoren een cruciale factor. Het enthousiasme, de dynamiek en de toewijding waarmee zij dagdagelijks aan de slag gaan is doorslaggevend in de ‘ervaring’ voor de kinderen.


Het creëren van dat mooie aanbod doen jullie vast niet alleen. Hoe maken jullie dat waar?

Klopt! We beschikken over een fantastisch team van gedreven medewerkers.
Naast een groot hart voor kinderen hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen. Ze zijn van verschillende markten thuis en gaan elke dag weer vol passie en gedrevenheid aan de slag binnen hun projecten. Met hun veelzijdige profiel én specifieke expertise zorgen ze elk voor een meerwaarde.

Daarnaast beschikken we over een geweldig team van monitoren en werkgroepen om dit alles mee waar te maken. Graag breek ik dan ook nogmaals een lans voor deze laatste doelgroep. Een monitor heeft de sleutel om het verschil te maken. Zij zorgen ervoor dat de kinderen een fantastische vakantie beleven.


Wanneer zal 2024 een geslaagd jaar zijn?

In eerste instantie zullen we tevreden zijn als we alle kinderen een zorgeloze, veilige en fijne tijd kunnen laten beleven. Daarnaast zullen we natuurlijk niet nalaten om de tijd te nemen om er samen een feestelijk jaar van te maken. We hebben nog leuke dingen in petto die we vandaag de dag nog niet allemaal gaan verklappen. Wij hebben er alvast heel veel zin in!